Преливащи цветове

Днес съвсем случайно се сетих, че за Св. Валентин мислех с децата да правим украса за прозорците от сърчица. Сърчицата се изрязват от хартия нашарена от тях самите. Хрумна ми, че мога да използвам техниката и да си направя цветни хартии за картички. И да ви кажа - получи се.
Сигурна съм, че съм гледала някога някъде как се прави, но не мога да си спомня сайта. И тъй като не мога да публикувам линк, ето как става в серия от снимки :

 1. Подостряте няколко пастела. Вземате лист хартия ( особено красиво се получава с оризова, понеже е прозрачна, но аз съм използвала обикновена копирна хартия) и го наръсвате с отпадъчните парченца пастел. Тук е моментът да си поиграете, съчетавайки различни цветове, подреждайки ги в определени форми и т.н.

2. Увивате ютия с фолио, за да я запазите невредима. Захлюпвате наръсения с пастели лист с още един, и гладите отгоре докато пастелите хубаво се разтопят.




3. Ето и резултатът :
В следващата публикация ще покажа картички от тези хартии. Само искам да добавя за тези, които не са изпробвали тази техника, че листите стават достатъчно мазни, за да може да се рисува и пише върху тях единствено с моливи с много мек графит, но пък мастилото от принтера попива много добре. 


Коментари

  1. Много хитър начин за оцветяване! Определено ще го пробвам някой път! А дали самите листи след оцветяването изпускат боички и цапат?

    ОтговорИзтриване
  2. Ако потриеш с ръка по-силно листа, сигурно ще остави бледа следа върху пръстите ( но, по мое мнение, доста по слаба от моливна рисунка да кажем. Разбира се, колкото по-тънък е слоят, толкова по-малко ще цапа, а и от качеството на пастелите зависи. Пробвай и сама прецени дали теб те устройва.

    ОтговорИзтриване
  3. Оо, това непременно ще се пробва! :)
    Благодаря за идеята! :)

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Благодаря Ви, че отделихте време да оставите своето мнение!

Популярни публикации от този блог

A birthday present

Handmade presents - done and sent!

Що е то "карета"?